Selecteer een pagina

BIM-methodiek

BIM-methodiek

Meer over BIM

BIM-methodiek

Wij maken gebruik van Building Information Modeling (BIM). Middels BIM visualiseren we het bouwwerk digitaal, waardoor het bouwproces versoepelt en verbetert. In 3D werken we het gebouw tot in detail uit, zodat alle bouwpartners in een vroeg stadium van het proces al informatie kunnen uitwisselen. Zo kunnen ze gemakkelijk en snel tot een compleet model komen, waarin alle afzonderlijke materialen, bouwelementen en constructies zijn verwerkt. Deze manier van samenwerken leidt tot betere communicatie, meer controle op de kwaliteit en een efficiëntere werkmethodiek.

Wij maken al sinds 2005 gebruik van het softwareprogramma Revit voor onze BIM-modellen. Met Revit maken we een prototype van het bouwwerk. Vormen, systemen en structuren zijn met Revit in 3D met parametrische nauwkeurigheid en precisie te modelleren. Daarnaast kunnen plattegronden, aanzichten en doorsneden direct aangepast te worden, zodat alle documentatiewerkzaamheden altijd gestroomlijnd zijn.

Inmiddels hebben we al vele BIM-projecten voor verschillende opdrachtgevers met succes afgerond. Hoe uniek het project ook is, met BIM kan het gevisualiseerd worden!