BIM

BIM (Building Information Modeling) is een manier om virtueel het gebouw op te zetten en daardoor het bouwproces te versoepelen en te verbeteren. Door het gebouw in 3D tot in detail uit te werken, wordt het bouwproces virtueel al een keer doorlopen.

Het uitgebreide 3D model zorgt er ook voor dat alle bouwpartners in een vroeg stadium van het bouwproces informatie gaan uitwisselen om gezamenlijk tot een compleet model te komen. Hierin zijn alle afzonderlijke materialen, bouwelementen en constructies verwerkt. Deze nieuwe manier van samenwerken leidt dus tot betere communicatie, meer controle op de voorafgestelde kwaliteit en een meer efficiënte werkmethodiek.

H&R Bouwkundig Ingenieursbureau Nijmegen maakt al geruime tijd gebruik van het programma Revit voor onze BIM-modellen. Reeds in 2005 hebben wij een pilot project gedaan om kennis te maken met deze software. Diverse BIM-projecten zijn in samenwerking met verschillende partijen met succes afgerond.

Hoewel wij zien dat BIM kan leiden tot een verbetering van het bouwproces, zijn wij ervan overtuigd dat vakmanschap en bouwtechnische kennis essentieel zijn voor het maken van goede tekeningen. H&R heeft de kennis en ervaring in huis om u te begeleiden in deze nieuwe ontwikkeling. 

Hiernaast in de menubalk vind u een aantal BIM-projecten voorzien van een korte omschrijving en diverse foto's en tekeningen.

H&R bouwkundig ingenieursbureau nijmegen